Oppskrifter

Tyttebær pavlova

Disse mini tyttebær-pavlovaene blir deilig søte, sprø og seige! Tyttebær smaker syrlig og bittelitt bittert og blir en god kontrast til den søte marengsen. Og om du er like hekta som meg på salt karamellsaus så syns jeg du kan sause på !

rørte tyttebær i svingen
Vaccinium vitis-idaea
salt karamellsaus er sjelden feil

Tyttebær pavlova

Ingredients

  • Pavlovabunner:
  • 4 eggehviter
  • 200 g sukker
  • 1 ss maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik
  • ---
  • Rørte tyttebær:
  • 2 deler tyttebær, ferske eller fryste
  • 1 del sukker
  • ---
  • Salt karamellsaus:
  • 1 kg sukker
  • 2 dl vann
  • 300 g smør
  • 6 dl fløte
  • Salt, 5-6 ts

Instructions

1

Hell eggehvitene i en kjøkkenmaskinbolle. Bollen må være gullende ren og eggehvitene må ikke ha eggeplommerester. Pisk eggehvitene på lav fart til det skummer godt, tilsett litt og litt sukker og øk farten til nesten maks. Når alt sukkeret er tilsatt pisk videre i 10 minutter på maks fart. Sikt maisenna og rør den forsiktig inn sammen med eddik og 2 store gode ss med rørte tyttebær. Jeg fordelte marengsen til 9 mini pavlovabunner med en skje på et stekebrett med bakepapir. Smør 1 ts med rørte tyttebær på toppen av hver pavlova i en swurl. Forvarm ovn på 120 grader, over og undervarme. Stekes på nederste rille i 1 time og ca. 15 minutter. Slå av ovn og la bunnene avkjøles i ovn (kan ha døra på gløtt). Pavlovaene faller bittelitt sammen men blir deilig, søte, sprø og seige. Og jeg kan virkelig anbefale litt salt karamell, men gode uten også!

2

Tin frosne bær, eller bruk ferske. Røres sammen med en gaffel eller håndmikser, jeg liker at det fortsatt er hele og deler av bær. Du kan også bruke stavmikser, men med veldig korte runder, blir fort tyttebærsaus hvis du moser for lenge og for fint.

3

Fyll en kjele med sukker og vann, kok opp på middels varme (ikke rør). La boble og syde til karamellen blir lys gyllen. Pass på så det ikke blir brent. Ta kjele av platen og rør inn en og en terning med smør. Tilsett fløte, litt og litt mens du rører. Kjele tilbake på varmen og kok opp og la det koke litt inn, ca 5-10 minutter. Smak til med salt. Fyll på glass med lokk og la stå i kjøleskapet. Du kan halvere oppskriften, men av erfaring blir glasset fort tomt.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    דירות דיסקרטיות ברמת גן
    March 27, 2022 at 9:47 pm

    This is the perfect webpage for everyone who wishes to understand this topic. You realize so much its almost hard to argue with you (not that I personally would want toÖHaHa). You definitely put a brand new spin on a subject that has been written about for a long time. Great stuff, just great!

    • Reply
      annepanne.no
      April 9, 2022 at 9:57 pm

      Thanks 🙂

    Leave a Reply