Nå er det bærsesong og tørking av bær er en super måte å konservere bær på. Bare pass på at de er tørre nok før du putter de på glass med lokk. Tørkede tyttebær passer i brød, kaker, kjeks, granola, energibars, sjokolade, dessert, saus, marinader, gryter og i krydderblandinger og malt opp som krydder og som smakstilsetning. Og sikkert mange andre ting!
Rens bærene og legg de utover på stekebrett og la de lufttørke/soltørke i et par dager. Pass på at bærene ligger alene og ikke oppe på hverandre og i klynger. Flytt brettene med bær til stekeovnen og tørk de på 30-40 grader i ca 2 timer. Øk til 50 grader og tørk videre til de er tørre. Skjekk med jevne mellomrom, eventuelt øk med 5-7 grader. La bærene kjøle ned når de er tørre, skjekk at de er helt tørre ellers så kan de mugne. Fyll på glass med lokk og sett mørkt. Har du dehydrator/tørkemaskin fordeler du bærene utover tørkeristene på samme måte som på stekebrett men uten fortørking, og tørker de på 57 grader i 10-15 timer. (anbefaling på min dehydrator Excalibur). Skjekk at de er helt tørre ellers så kan de mugne. Fyll på glass med lokk og sett mørkt. Tørka tyttebær
Ingredients
Instructions
No Comments