Oppskrifter

Restefiskekaker med ramsløk

Torskemiddagrester? Har du hvit fisk og poteter er du langt på vei til disse gode restefiskekakene. Blir så glad når jeg får brukt opp rester. Du kan selvfølgelig lage denne retten uten middagsrester også. I kjøleskapet har jeg ramsløkpuré på glass som er den hemmelige ville gode smaksforsterkeren i disse gode kakene. Har du ikke det tenker jeg at hvitløk, purre og eller gressløk smaker topp også.

Restefiskekaker med ramsløk

Serves: 4

Ingredients

  • 500 g kokt torsk eller hvit fisk
  • 200 g kokte poteter
  • 1 egg
  • eventuelt 1 ss potetmel
  • 1 ts salt
  • litt pepper
  • 1-2 ss ramsløkpuré
  • 1 dl fløte
  • ---
  • smør eller olje til steking

Instructions

1

Mos potetene grovt og rør inn den kokte fisken og ett sammenpisket egg. Spe på med fløte og ramsløkpuré. Jo finere masse jo fastere kaker, bruk gjerne en kjøkkenmaskin eller stavmikser for å blande massen godt sammen. Tilsett salt og pepper. Legg massen med en toppet spiseskje i varm panne med smør eller olje. klem kakene litt flate og stek på begge sider til de har fått fin farge. Du kan erstatte ramsløkpuré med hvitløk, purre og eller gressløk hvis du ikke har puré for hånden. Kakene er ikke like faste som kjøpefiskekaker på grunn av mye poteter, men veldig gode på smak. Har opplevd litt ulik konsistens på fiskekakene, stek en testkake og tilsett litt potetmel hvis de er for løse i fisken. Server restefiskekakene nystekte med f. eks en råkostsalat til.

2

Oppskriften gir ca. 14 restefiskekaker.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply