Klar ferdig fest med pavlovabunner laget kvelden før. Fyll på med det du har av vaniljekrem, syltetøy, frukt, bær, is, kompott, sirup, karamell…men pynten finner du selvsagt ute! Engfioler er nydelig kakepynt. Denne pavlovaen er fylt med syrlig rabarbrasyltetøy som passer veldig godt til søt marengs og vaniljekrem.
Lag pavlovabunnene kvelden før. Hell eggehvitene i en kjøkkenmaskinbolle. Bollen må være gullende ren og eggehvitene må ikke ha eggeplommerester. Pisk eggehvitene på lav fart til det skummer godt, tilsett litt og litt sukker og øk farten til nesten maks. Når alt sukkeret er tilsatt pisk videre i 10 minutter på maks fart. Sikt maisenna og rør den forsiktig inn sammen med eddik. Jeg fordelte marengsen til 9 mini pavlovabunner. Smør marengsen på et bakepapir med skje, lag grop i midten til fyllet. Forvarm ovn på 120 grader, over og undervarme. Stekes på nederste rille i 1 time og ca. 15 minutter. Slå av ovn og la bunnene avkjøles i ovn (kan ha døra på gløtt) Rabarbrasyltetøy: Rens og vask rabarbra og kutt de i små biter. Fyll en kjele med sukker og rabarbrabiter og la de putre sammen til det blir en jevn røre, ca 15 minutter. Avkjøl Vaniljekrem: Fikk litt dårlig tid så da var det kjekt å ha en ferdig krem på lur. Pisket den opp med litt matfløte for å få en litt glattere og mer rennende konsistens. Fyll pavlovabunnene med lagvis vaniljekrem og rabarbrasyltetøy. Pynt med fioler. Mini-pavlova med rabarbra og engfiol
Ingredients
Instructions
No Comments