Oppskrifter

Mini-pai med traktkantarell

forrett kanskje?
små paier forsvinner fort….

Disse mini-paiene passer like godt som forrett som nistemat. Tin butterdeigsplater, og fyll på med sopp, løk, timian, creme fraiche og blåmuggost, kan ikke gå galt. Har du ikke fersk traktkantarell kan du bruke den soppen du har for hånden, fersk eller tørket sopp.

en bukett vilt godt
anbefales

Mini-pai med traktkantarell

Ingredients

  • 400 g renset fersk sopp
  • 1 gul løk
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 ss hakket timian
  • Salt og pepper
  • Smør/olje til steking
  • 100 g blåmuggost
  • 1 pk butterdeig, 6 plater 450 g

Instructions

1

Her trenger du et muffinsbrett, jeg brukte et med 12 hull.

2

Tin og kjevle ut butterdeigsplatene litt og stans ut 2 rundinger på ca 12 cm i diameter per plate. Press hver runding ned i muffinsformene.

3

Hakk løk og kutt sopp i mindre biter, stek løken blank og myk og sett til side. Stek soppen for seg, litt av gangen så den blir stekt og ikke kokt. Jeg brukte fersk traktkantarell.

4

Bland sopp, løk og hakket timian med creme fraiche. Smak til med salt og pepper. Skjær blåmuggost i skiver. Fyll butterdeigskålene med blandingen og legg skiver av blåmuggost over. Sett brettet i ovnen på 180 grader i rundt 20-30 minutter eller til paiene har fått en gyllen farge.

5

Du kan fint bruke tørket sopp på oppskrifter med fersk sopp, men husk forholdet 1:10. 10 g tørket sopp tilsvarer 100 g fersk. Legg de tørkede soppene i bløt i varmt vann til den er myk, rundt 30 minutter. Klem av bløtevannet (spar på det til supper og sauser) og stek i smør.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply