Oppskrifter

Lammeskank med piggsopp

Lam og sopp er en god kombinasjon. Piggsopp har lang sesong og jeg finner ofte mye i oktober og da er heldigvis ikke marken like ivrig som tidligere på høsten. Denne retten gjør seg nesten selv og potetstappe passer utmerket som tilbehør.

Lammeskank med piggsopp

Serves: 4

Ingredients

  • 4 lammeskank
  • Salt
  • Pepper
  • 1ts timian, tørket
  • Smør/olje til steking
  • -
  • 200 g renset piggsopp
  • Smør/olje til steking
  • Salt
  • Pepper
  • -
  • 5 dl grønnsakskraft
  • 20 plommetomater
  • 10 sjalottløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 4 persillerøtter
  • 4 gulrøtter
  • 1 stor neve bladpersille

Instructions

1

Gni inn skankene med salt, pepper og timian og brun de i smør eller olje i en stekepanne. Kutt gulrøtter og persillerøtter i biter, skrell og del sjalottløk i to, kutt tomater og finhakk hvitløk. Legg skankene i en ildfast form og fordel de kuttede grønnsakene rundt kjøttet og hell over grønnsakskraft og hakket bladpersille. Sett formen i ovnen på 150 grader og la den stå i rundt 2,5 timer. Snu kjøttet med jevne mellomrom. Imens kjøttet baker kutt piggsopp i mindre biter og stek de gyldne og smak til med salt og pepper. Bland soppen med grønnsakene / saus og la den bake med den siste halve timen. Kan anbefale potetmos som tilbehør.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply