Lam og sopp er en god kombinasjon. Piggsopp har lang sesong og jeg finner ofte mye i oktober og da er heldigvis ikke marken like ivrig som tidligere på høsten. Denne retten gjør seg nesten selv og potetstappe passer utmerket som tilbehør.
Gni inn skankene med salt, pepper og timian og brun de i smør eller olje i en stekepanne. Kutt gulrøtter og persillerøtter i biter, skrell og del sjalottløk i to, kutt tomater og finhakk hvitløk. Legg skankene i en ildfast form og fordel de kuttede grønnsakene rundt kjøttet og hell over grønnsakskraft og hakket bladpersille. Sett formen i ovnen på 150 grader og la den stå i rundt 2,5 timer. Snu kjøttet med jevne mellomrom. Imens kjøttet baker kutt piggsopp i mindre biter og stek de gyldne og smak til med salt og pepper. Bland soppen med grønnsakene / saus og la den bake med den siste halve timen. Kan anbefale potetmos som tilbehør.Lammeskank med piggsopp
Ingredients
Instructions
No Comments