Hengt yoghurt, avrent yoghurt eller labneh som det heter i midtøsten. Det er yoghurt naturell som er avrent for å få en fast ostelignende masse. Veldig enkelt og veldig godt til mye. Til grillmat og meze er denne retten en selvfølge, men også til pålegg eller dipp. Gjør seg selv men krever planlegging; beregn fra 12 -48 timer avrenning avhengig av hvor fast du vil ha massen…jo lenger jo fastere. Perfekt til å blande i eller toppe med krydderurter og ville vekster. Denne er smakssatt med vill-løk og gressløk, men ramsløk og kinesisk gressløk, seiersløk og hvitløk passer selvfølgelig vel så godt.
Sett en sil over en bolle og kle silen med et kjøkkenhåndkle. Fyll yoghurt iblandet salt opp i kjøkkenhånkledet og brett kledet over. La det stå i kjøleskap å renne av i fra 12 til 48 timer avhengig av hvor fast du vil ha massen. Jo lenger jo fastere. Finhakk kryddergrønt , rør det inn og smak til med salt og pepper. Ringle over med litt god olivenolje og krydderurter. Labneh med villgrønt
Ingredients
Instructions
No Comments