Dette er blitt en sommerhit hos oss; jordbær fra egen hage og tunbalderbrå som vokser i innkjørselen. Deilig kombo. Jeg er vokst opp med besteforeldre som hadde stor jordbæråker og hver sommer var den full av hyggelige folk på selvplukk. Jeg og min søster hadde fri tilgang til jordbær hele sesongen så jordbær er obligatorisk her i hagen hver sommer. Tunbalderbrå finner du på tun, plen, veikant, løkker og innkjørsler. De lukter kamillete og ananas og smaker litt det samme. Enkelt forklart ser den ut som en kamilleblomst uten kronblader. Tunbalderbrå er en god te-blomst, putt en neve fersk tunbalderbrå rett i koppen og hell over varmt vann. Jeg har også kokt sirup på den, og det er den sirupen som er blandet i kremen og på bærene, nam!
Sirup: Jeg brukte toppskudd, dvs knopper, blomster, stengel og blader. La tunbalderbrå og vann koke opp og putre i 10 minutter. Sil væsken gjennom en sil med klede og klem ut all saften i en kasserolle. (det ble ca 2,5 dl hos meg) Tilsett 1,5 dl sukker og saften av en halv lime. La blandingen småkoke i ca 20 minutter. Følg med og test konsistensen på sirupen underveis ved å helle noen dråper på et kaldt te-fat. Mascarponekrem: Pisk opp sirup og mascarponekrem med en sleiv eller gaffel til du får en luftig og silkemyk konsistens. Hvis du ikke har laget tunbalderbråsirup kan du bruke akasiesirup og litt limezest. Server jordbærene naturell med tunbalderbråmascarponekrem og ringle tunbalderbråsirup over. Hvis du vil kan du pynte med frisk tunbalderbrå på. God sommer!Tunbalderbråsirup på jordbær og i mascarpone krem
Ingredients
Instructions
No Comments