Disse gode, mettende og tykke pannekakene heter Okonomiyaki. Litt som en vanlig pannekaker men med masse sprø kål og vårløk. Kål er en sunn, god og rimelig råvare og en ypperlig fyll-ingrediens. Pannekaken toppes med masse nyplukket stekt vintersopp, vårløk, sesamfrø og to digge sauser. I tillegg har jeg drysset på bonita-flak, tørket fermentert fisk, som setter en ekstra spiss på, men de er absolutt ikke nødvendig. Vill-løk har også sesong samtidig med vintersopp i februar, mars, april og det hadde selvfølgelig passet perfekt som dryss. Har du ikke vintersopp kan du bruke annen sopp som passer til Japanske smaker, for eksempel østerssopp eller shiitake.
Stek soppen i smør og/eller olje, krydre med salt, pepper og litt chiliflak. Bland sammen sausene og fyll på små spruteflasker hvis du vil lage stripemønster. Du kan også bruke teskje. Jeg hadde ferdig chilimajones på flaske, det kan fint erstatte saus 2. Anbefaler virkelig å lage Okonomiyaki saus som er veldig god og som visstnok er tilnærmet slik de bruker på disse japanske pannekakene, et annet navn er også tonkatsu sauce. Lag pannekakerøre ved å blande mel, egg, vann og krydder, rør godt sammen. Finsnitt kål og stek den i litt olje eller smør og bland inn i røren sammen med sesamolje og 2 finsnittede vårløk. Hvis du ikke har sesamolje kan du bruke rapsolje. Stek pannekaken i en stekepanne med olje på begge sider med middels varme til den blir gyllen. Bruk en tallerken eller et lokk for å snu pannekaken. Pannekaken er nokså tykk så pass på at den blir gjennomstekt. Server pannekaken varm med stekt vintersopp, sesamfrø, sauser og finsnittet vårløk og for eksempel brønnkarse. Bonito flak hvis du har og syltet ingefær, koriander og strimlede nori-ark og vill-løk passer også godt. Oppskriften gir en tykk pannekake som kan passe å dele for to.Japanske pannekaker med vintersopp
Ingredients
Instructions
No Comments