Jar salad er en super måte å lage salat i god tid eller å lage salat som er lett å ta med seg på tur. Prinsippet er å fylle en beholder eller glass med lokk hvor dressingen er i bunn og salatingrediensene legges lagvis over dressingen. Glasset settes i kjøleskap eller rett i picnick-kurven. Liker du å lage maten for neste uke på feks søndager er jo dette måten å preppe salat god tid i forveien. Du kan blande akkurat det du liker og med den dressingen du vil ha. Pasta, ris, potet, fisk, skalldyr, ost, grønnsaker, salat, nyttevekster, sopp, urter, frukt, bønner, linser, kylling og kjøtt er naturlig å veksle mellom. Denne salaten er med fetaost, tomat og syltet løk og i tillegg deilige friske almenøtter som vokser på almetrær i slutten av mai. Hvis sesongen til almenøttene er over kan du selvfølgelig fylle på med annet vilt…ingen grunn til å vente til neste mai. Plukk bare akkurat det du trenger av almenøtter og stell pent med treet, alm er nå rødlistet på grunn av almesyken og bærekraftig sanking er en selvfølge.
Start med å blande alle ingrediensene til dressingen og rør/rist den godt, til sukkeret er oppløst. Fyll dressingen i en beholder eller glass, fyll på med ingredienser til salaten lagvis. Sett på lokk og sett kjølig inntil den skal spises. Ypperlig å ta med på picnick, snu beholderen opp ned og hell salaten ut over i en salatbolle og dressingen kommer over til slutt; klar ferdig salat!almenøtter i salat
Ingredients
Instructions
No Comments