Oppskrifter

Tørket traktkantarell

Å tørke traktkantarell er en super måte å konservere denne soppen på. Traktkantarell er en sopp man gjerne finner mye av og da er det fint å ha utover vinteren. En skikkelig smaksfavoritt og så lett å tørke, oppbevare og tilberede. 10 g tørket sopp tilsvarer 100 g fersk. Du kan fint bruke tørket på oppskrifter med fersk sopp, men husk forholdet 1:10. Legg de tørkede soppene i bløt i varmt vann til den er myk, rundt 30 minutter. Klem av bløtevannet (spar på det til supper og sauser) og stek i smør, eller tilsett gryter, paier, pizza, supper, risotto, viltsaus….du kan også knuse den tørre soppen i en morter og bruke som krydder.

Tørket traktkantarell

Ingredients

  • fersk renset traktkantarell

Instructions

1

Traktkantarell er tynnkjøttet og egner seg derfor godt til tørking. Lufttørking på rist på varmekabler fungerer, men kanskje litt upraktisk? Stekeovn på rundt 38 grader og døra på gløtt fungerer også, men hvis du vil ha stekeovn og bad for deg selv og ønsker å tørke mye (frukt, bær, urter, kjøtt, grønnsaker) investerer du i en tørkemaskin/dehydrator. Det er viktig at soppen tørkes på rist og er knusktørr før lagring. For sen og for dårlig tørket sopp kan gi grobunn for mugg og bakterier og/eller soppen kan begynne å gjære. Tørket sopp kan holde seg i åresvis på tette glass, mørkt og tørt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply