Jeg var så heldig å finne vintersopp nå i vinter også. Fikk lyst til å prøve en ny måte å servere de på, ikke den som alltid funker; stekt i smør og krydret med litt hvitløk, persille, salt og pepper. Vintersopp har en asiatisk tvillingbror, enoki, en dyrket versjon av vintersopp, så da ble det med asiatisk vri. Må jo nevne at denne retten slett ikke er avhengig av at du finner vintersopp…du kan fylle wontonene med den soppen du har for hånden.
Kraft: Varm opp kyllingkraften og tilsett, soyasaus, sesamolje, fishsauce, ingefær, chili og hvitløk. La blandingen koke opp og smak til med litt sukker. Wontons: Finkutt soppen til bittesmå biter, stek soppbitene i tørr panne for å få soppen til å slippe vannet. Rør rundt og tilsett olje og litt sesamolje når vannet er dampet vekk. Stek til bitene blir gyldne og sprø og smak til med litt salt og pepper. Finner du ikke vintersopp kan du bruke sopp fra butikken. Jeg hadde ca 200 g vintersopp og brukte enokisopp i tillegg. Tipper sjampinjong og aromasopp passer bra til også. Finsnitt kål i tynne strimler og stek den myk i olje. Finkutt vårløk, ingefær, chili, hvitløk og urter og bland alt sammen. Tilsett soyasaus og sesamolje. Rør alt sammen, smak gjerne og finjustér smaken. Legg 1 ts fyll pr wontonark. Ha et glass med vann tilgjengelig for å lime arkene sammen. Legg fyllet i midten av arket, fukt 2 av kantene med fingeren og brett til en trekant, klem ut luft rundt fyllet, brett ned toppen av pyramiden og lag en ring ved å brette endene i kryss med vann mellom og klem. Legg de ferdige brettede wontonene under et klede eller feks plastfilm for å unngå at deigen tørker ut. Syns du det ser vanskelig ut finner du mange brettefilmer på internettet. La wontonene (og noen vintersopphatter) koke i vann 4 min, fisk de opp og server med varm kraft over. Vil du spice det opp, dryss noen chilliflak over. Og ristede sesamfrø er alltid godt. Ca 30 wontonark, husk å tine de før bruk!Vintersopp-wonton i kraft
Ingredients
Instructions
No Comments