Pico de gallo er et friskt tilbehør med mange bruksmuligheter. Opprinnelig kommer denne ferske salsaen fra Mexico og er en av de mest kjente og brukte sausene der. Salsa bandera, salsa cruda og salsa fresca er andre navn på denne salsaen. Grunnoppskriften er finkuttet tomat, løk, jalapeno/chili, koriander og limesaft. En deilig blanding som med hell kan tilføres litt ville ingredienser som for eksempel freshe søtlige spisslønnblomster. Denne salsaen passer som tilbehør til grillmat og mexikansk, burger og pølsetopping og mye mye mer, men den passer også som en enkel snack-rett som her.
Spisslønnblomster blomstrer i store mengder på bar kvist i slutten av april og begynnelsen av mai. Blomstringstiden er kort, så det gjelder å nyte dem i rause porsjoner. Litt av et skue når treet står i blomst! Smaken er søtlig, ogblomstene passer godt som saft og te, til salater og som kakepynt, og er dessuten kjempegode fritert. Pur unge blader kan også benyttes i salater, og sevjen kan tappes til saft og sirup…lønnesirup.
Vil du lese mer om spisslønn? I min bok Vilt Godt får du tipsene du trenger for å plukke og lage ville grønne gode retter. Les deg opp og vær klar når det spretter og springer der ute. Boken får du kjøpt hos de fleste bokhandlere og på nett. I linken fra Norli er det bla-funksjon hvis du ønsker å ta en titt.
bok.norli.no/vilt-godt
Her er link til Ark.
Liker du forresten å sanke sopp så kan du lese om min nye bok Vilt Godt Sopp her.
Det er disse lyse, gulgrønne blomsterklasene som gjør stor lykke.
Finkutt tomater, løk og press hvitløksfeddet. Du kan selvfølgelig erstatte hvitløk med ramsløk eller seiersløk, våre ville hvitløksalternativer. Del chili i to på langs og fjern frøene. Finkutt chili og koriander og rør alle ingrediensene sammen. Kutt/riv spisslønnblomstene og bland inn i salsaen. Del lime i to, klem ut saften og hell over blandingen. Rør godt. Smør kremost på tortillachips og topp med salsaen.Pico de gallo med spisslønnblomster
Ingredients
Instructions
No Comments