Oppskrifter

Sopp stroganoff

I dag har jeg tørket støv av 80-talls hitten Biff stroganoff. Ikke at jeg har savnet den nevneverdig, men man må av og til tenke nytt når man har masse gode soppråvarer for hånden. Biffen sparer jeg til en annen gang, dette blir Sopp stroganoff, uten biff. Jeg var så heldig å få en kurv full av granmatrisker av min gode soppvenn Pia og været ute er skikkelig rufsete, grytevær! I tillegg hadde jeg div skogssopp liggende og litt aromasopp…alle skal med. Må si at 2023-versjone av stroganoff ble betraktelig bedre enn sist! Og så testet jeg ut strogonoff servert i hjerteblader, slett ikke dumt! Og beste av alt, har en biff til gode.

Sopp stroganoff

Serves: 6

Ingredients

  • 600 g renset granmatrisker
  • 300 g renset skogssopp
  • Smør og olje til steking
  • 1 bunt/potte persille
  • 1 fedd hvitløk
  • Salt og pepper
  • --
  • 2 løk
  • 2 søte spisspaprika
  • 1 tube tomatpure, 130 g
  • 3 dl creme fraiche
  • 2 dl rødvin
  • 2 ss dijonsennep
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts sukker
  • 2 dl kraft, f.eks. oksekraft
  • Frisk persille
  • Salt
  • Pepper
  • Olje til steking
  • --
  • Hjemmelaget potetmos
  • --
  • Syltede rødbeter
  • Sylteagurk
  • Hjertesalat

Instructions

1

Stek sopp i olje og smør til den får stekeskorpe. Rør inn et knust fedd med hvitløk og finkuttet persille. Smak til med salt og pepper. Sett soppblandingen til side. Kutt paprika og løk i terninger og stek til løken blir myk. Rør inn tomatpure og tilsett creme fraiche, rødvin, dijonsennep, soyasaus og kraft. Pass på at det er mye smak på kraften eller at den er kokt inn for mer smak, evntuelt tilsett buljongterning.

2

Tilsett soppblandingen. Bland godt og smak til med paprikapulver, sukker, salt og pepper. La alt få putre litt sammen på lav varme.

3

Server på tradisjonelt vis med persilledryss og hjemmelaget potetmos eller kokt ris, og mange liker å ha syltet agurk og rødbet på topp. Eller så kan du servere sopp stroganoff i hjertesalatblader, med eller uten en dæsj potetmos... en litt grønnere versjon...og vel så god.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply