Dette er en biffsalat med herlige asiatiske smaker og du kan fint servere ris eller risnudler til. Du trenger ikke ha alle de ville ingrediensene, men bruk det du har. Engkarseblader smaker skarpt som reddik, så bruk det hvis du ikke har karse. Både ramsløk og løkurtblader kan erstattes med vårløk og f.eks. litt hvitløk i dressingen. Løvetann finner du.
Syltet rødløk: Kok opp sukker, eddik og vann til sukkeret er oppløst. Skrell og kutt opp løk i båter eller skiver, kutt gjerne tynne skiver med mandolin. La løken få et oppkok i sukker-eddik-vannet og hell deretter blandingen over på gullende rene glass, avkjøl og la det du ikke bruker i salaten stå kjølig. Biff: Del kjøttet i to like store deler og gni de godt inn i salt, pepper og sesamolje. Stek bitene på høy varme, maks 3 minutter på hver side i panne med olje. Legg kjøttet til side og la det hvile til salaten er klar. Dressing: Bland alt det våte og tilsett finhakket ingefær, chiliflak og sukker. Rist eller rør til alt sukkeret er oppløst. Salat: Skrell og kutt opp mango i f.eks. båter og gulrot i strimler og bland sammen med det ville grønne. Grovkutt peanøtter og skjær biffen i tynne skiver. Vend kjøttet inn i litt av dressingen. Legg opp salaten med kjøtt og syltet rødløk og dryss over peanøtter og koriander samt sesamfrø hvis du ønsker det. Server med dressing og limebåter. Biffsalat med løkurt, løvetann og annet vilt
Ingredients
Instructions
No Comments