Oppskrifter

Salat med gullstjerne, skvallerkål og villløk

Det er så herlig i slutten av april og i begynnelsen av mai, da eksploderer det av grønne salatingredienser i mitt nabolag. Det er nesten så det er vanskelig å velge; skvallerkål, ramsløk, villløk, gressløk, løvetann, ugrasklokke, løkurt, smørbukk, lønneblomster og gullstjerne. Her kommer en god og mettende vårlig salat med villløk, skvallerkål og gullstjerne. Gullstjerne har frisk, søt og floral smak og passer like godt i desserter og som kakepynt.

Syns du det er spennende med mat fra naturen og ønsker du å lære mer om ville spiselige vekster og hva du kan bruke de til kan du lese litt om min nye bok Vilt Godt her.

salat med gullstjerne, skvallerkål og villløk

Serves: 1-2

Ingredients

  • 100 g røkelaks
  • 2 egg
  • En neve unge skvallerkålblader, ca 40 g
  • En neve revet salat, ca 40 g
  • 1 ss villløk
  • Pepper
  • 2 ss tørkede og stekte kapers
  • 1 liten neve gullstjerneblomster
  • -
  • Vinaigrette:
  • 5 ss olje
  • 2 ss eddik
  • 3 ts dijoneddik
  • 1 ss akasiehonning
  • 2 ss finhakket villløk
  • salt
  • pepper

Instructions

1

Hardkok egg og skjær røkelaks eller røkt ørret i skiver. Fordel salat og skvallerkål utover et fat og del eggene. Legg røkelaks og eggebåter over salaten og dryss over finhakket villløk. Du kan fint bruke gressløk hvis du ikke har villløk. Dryss over kapers* og gullstjerneblomster.

2

Bland sammen alle ingrediensene til vinaigretten, pisk godt så den tykner litt, og ringle over salaten rett før servering. Det er alltid godt med litt brød til salat.

3

*Tørkede stekte kapers: Sil kapers fra glass og spre de utover et bakepapir og tørk de i stekeovn på 50-60 grader med døra på gløtt. Når de er helt tørre og nedkjølt kan du ha de på tette glass. Stek de tørre kapersene raskt i smør eller olje og la de renne av på papir. Pass på de blir fort brent. Kjempegode på smak og supre til fisk og eggeretter samt tartar og roastbeef.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply