Oppskrifter

Bakt søtpotet med sopp og godt

Bakt søtpotet metter godt og har en mild og litt søtlig smak. Den søte smaken trenger litt spice så her får du smake deg frem hvis du trenger mer fart. Jeg brukte tørkede traktkantareller sammen med masse krydder, men fersk sopp og annen tørket sopp passer også. Soppsmaken kommer litt i skyggen av krydderet og fungerer nesten som tacokjøtt. Du kan selvfølgelig bruke vanlig potet også med samme fyll.

Topp søtpotetene med guacamole, salsa og urter

Bakt søtpotet med sopp og godt

Serves: 4

Ingredients

  • 4 søtpotet, mellomstore
  • Olje
  • Salt
  • pepper
  • -
  • Ca.40 g tørket sopp
  • Olje til steking
  • Smør til steking
  • 4 ss tacokrydder, f.eks. hjemmelaget*
  • -
  • 3 dl revet ost, 50:50 gulost og cheddar
  • 4 vårløk
  • -
  • Salsa:
  • 10 plommetomater
  • Stor neve koriander
  • ½ rød løk
  • -
  • Guacamole:
  • 2 avocado
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 lime, saften av
  • ½ chili
  • -
  • *Tacokrydder:
  • 1 ss spisskummenfrø
  • 1 ss hel pepper
  • 1 ss korianderfrø
  • 1 ss fenikkelfrø
  • 2 ss røkt paprika
  • 2 ss spisskummen
  • 2 ts cayenne eller chipotle chili
  • 2 ts brunt sukker
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 1-2 ts salt
  • 1 ts oregano

Instructions

1

Start med å lage krydderet ved å ha de hele frøene i en morter. Du kan gjerne riste de lett i en tørr panne først. Støt frøene til pulver og bland inn de andre krydderene. Fyll på et lite glass med lokk så har du til en annen gang også. Hvis du ønsker kan du fint redusere både salt og sukker.

2

Legg den tørre soppen i litt vann til den blir helt myk. Klem av vannet (spar til saus og supper) og stek soppen i olje og smør og tilsett tacokrydder. Rør og tilsett ca en halv dl vann eller bløtevann fra sopp og la soppen og krydder koke sammen til det koker litt inn.

3

Lag guacamole ved å mose avocadokjøttet sammen med finhakket hvitløk, finkuttet chili og saften av en lime.

4

Kutt plommetomater i små biter og finkutt rødløk og koriander. Bland sammen til en salsa.

5

Skrubb søtpotetene rene og prikk hull i skallet med en gaffel. Smør skinnet inn med olje, salt og pepper. Bak potetene i 45-55 minutter til kjøttet er mørt på 210 grader. Snitt potetene på langs og grav ut potetkjøttet. Bland potetkjøttet med finsnittet vårløk, revet ost og krydret sopp og fyll blandingen tilbake i potetene. Spar litt av osten og vårløken til å drysse på toppen.

6

Sett søtpotetene inn i ovnen og la de stå til osten er smeltet og til potetene er gjennomvarme. Serveres varme med guacamole og salsa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply