Oppskrifter

Furusukker på iskrem

Dette sukkeret er godt å drysse på grøt, yoghurt, dessert, donuts, pannekaker, muffins og som her; på vaniljeis. Og helt sikkert på mange andre retter også. Det smaker friskt av furu og fargen er jo nydelig. Furunåler inneholder mye C-vitaminer, spesielt på vinteren. Nålene passer utmerket til te og i drink, men C-vitaminer forsvinner hvis nålene koker, la vannet koke opp før du tilsetter furunålene.


Furusukker på iskrem

Ingredients

  • 20 g ferske furunåler
  • 100 g uraffinert rørsukker
  • -
  • vaniljeis
  • ristede pistasjnøtter
  • fiken

Instructions

1

Rens nålene for rusk og klipp de opp med saks. Bland de med sukker og ta noen runder med stavmikser til blandingen blir grønn, litt klumpete og fuktig av furunålsaften. Du kan bruke sukkeret nå, men jeg pleier å spre det utover et bakepapir og lufttørke.

2

Når sukkeret er helt tørt siler jeg det gjennom en sil og da får jeg ut endel furunålfibre som ikke har blandet seg med sukkeret. (dette avfallet kan sikkert gjøre seg i en te-kopp).

3

Prøv deg frem med gramvekten på furunåler, med 20 g er smaken mild så oppskriften kan sikkert tilføres mer furunål.

4

Sukkeret oppbevares på tette glass, men smak og farge taper seg etterhvert. Og husk sukkeret må være knusk tørt før det legges i glass.

5

Dryss over sukkeret på vaniljeis. Server gjerne med ristede pistasjnøtter og fiken.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply