Dette er fresh og god mat med veldig gode smaker. En av mine favoritter! Mango, avokado og sylta ingefær må med syns jeg, men utover det så kan du legge til nesten hva det skulle være. Varier med reker, kylling og tofu i steden for laks. En soyasaus bør også være med og ris hvis du ønsker det. Ingen grunn til å ikke få med noen ville innslag også. Jeg har tatt med smørbukk fordi den er så sprø og saftig, nesten som sukkererter og så måtte jeg ta med vakre søtlige spisslønnblomster også nå som de er i sesong. Det er også sneket seg inn noen vakre gullstjerner. Denne oppskriften har ikke eksakte mål på alt så du får bruke det du har og det du liker, men jeg anbefaler å lage de to sausene. Den ene er en ponzu saus, garantert ikke en original variant men smaker godt og så er det godt med noe sterkt til, ala chilimajonesen.
Jeg glemte å legge på koriander når jeg fotograferte. Men den kom fort på plass når fotomodellen skulle spises. En meget viktig ingrediens spør du meg.
Kutt laks i terninger, mango og avocado i skiver (gi avocadoskivene litt sitronsaft så de ikke mørkner) Finkutt rødkål og finkutt rødløk i tynne skiver. Du kan velge om du vil sylte løk på tradisjonelt vis med 123 lake (1 del eddik, 2 deler sukker, 3 deler vann) kok opp og hell varm lake over tynne skiver med løk på glass. Eller enda enklere; legge løkskiver i saften av 3-4 lime, la ligge i ca 30 min. Smak til med litt flytende honning/sukker hvis du ønsker litt mer sødme. Bland sammen alle ingrediensene til ponzusaus og rør til sukker er oppløst. Bland litt og litt sri rascha i majonesen og smak deg frem til ønsket styrke på chilisausen. Server med limebåter.poke bowl med smørbukk
Ingredients
Instructions
No Comments