Denne suppa er en gjenganger hos oss. Det er ikke så rart at den er populær; den er enkel å lage og veldig god! Er du litt skeptisk til å bruke ugress i maten er dette en bra begynnerrett fordi skvallerkålsmaken blir litt borte i den deilig sterke currysmaken. Det fine med skvallerkål er at det er en utømmelig kilde med en god smak som minner om persille og selleri. Du kan variere med annet grønt eller ugress hvis du vil; eller blande flere ulike; meldestokk, brennesle og løvetann passer godt.
Kutt løken i biter og stek den blank i litt olje i en stor kjele. Tilsett finhakket hvitløk og curry-paste. Jeg brukte yellow thai curry-paste, men rød funker også. La det frese litt sammen og tilsett kraft, hakkede tomater og kokosmelken. Smak til med litt sukker. Kutt opp søtpotet i terninger og la de koke i curryen til de er møre. La limeblader koke med, hvis du har. Imens renn av kikertene og kutt/riv skvallerkål i grove biter. Tilsett kikerter og skvallerkål og bland inn koriander til slutt. Server med frisk koriander og hakkede ristede peanøtter. En skvis med lime og en klatt med rømme er alltid godt hvis du liker det. Hvis du dropper rømme og bruker grønnsakskraft har du en vegansk skvallerkål curry. Tips: kjempegodt med stekte kyllingbiter i. Tips: du kan variere med annet grønt eller ugress hvis du vil; meldestokk, brennesle og løvetann.Skvallerkål curry
Ingredients
Instructions
No Comments