Oppskrifter

Flatbrød med kantarell

knasende sprøtt potetflatbrød med smak

Har fått dilla på flatbrød og syns det er gøy å tilsette ulike ville smaker. Godt å ha til en ostebit eller to, eller dipp med ville og tamme krydderurter. Er også veldig godt med tradisjonelt tilbehør som spekemat og eggerøre selvfølgelig. Dette flatbrødet er bakt på glutenfritt mel, men du baker med det du foretrekker. Her kan du også bruke annen tørket sopp eller andre ville vekster som krydder og smakstilsetning, f.eks. bergmynte, einer, granskuddnåler, bjørkeskudd, tørkede tyttebær, vill-løk, strandløk og ramsløk.

tørket knust kantarell
med kantarellsmak
godt med smør eller med dipp

Flatbrød med kantarell

Ingredients

  • 400 g kokte poteter (gjerne rester med skall på)
  • 1,5 ts salt
  • 2 dl vann
  • 400 g mel eller glutenfritt mel
  • Ca 100 g tørket sopp, kantarell
  • flaksalt
  • ---
  • mel til utkjevling

Instructions

1

Mos poteter og salt godt sammen med vannet til en glatt, litt seig mos. Bland inn mel og kna godt sammen. La deigen hvile ca. 1 time i kjøleskapet. Legg deigen på melet bakebord og del den i 20 emner og kna inn en liten ts med finknust tørket sopp i hvert emne. Kjevle ut emnene til leiver på størrelse med en frokosttallerken. Pass alltid på at det er litt mel under leiven. Dryss på litt havsalt og kjevle den ned i deigen før du løfter leiven over på stekebrett dekket med bakepapir.

2

Sett brettet inn i ovnen og stek leiven ved 250 °C, varmluft, i ca. 5-6 minutter til den så vidt begynner å få farge i kantene. Pass på, de blir fort brent. Løft papir og flatbrød ut og legg på et nytt bakepapir med utkjevlet flatbrødleiv. avkjøl leivene på rist. Oppbevar flatbrødene i en tett boks.

3

Tips: Her kan du bruke andre ville vekster fra naturen som krydder og smakstilsetning, f.eks. bergmynte, einer, granskuddnåler, bjørkeskudd, tørkede tyttebær, vill-løk, strandløk og ramsløk.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply