Bland sammen laken først og la den småkoke til alt sukker er oppløst og at laken er kokt litt inn, ca 20 minutter. Kutt løk, chili og ingefær og stek blankt og mykt i en stor kasserolle. Hakk soppen i mindre biter og stek med. Hell over laken, tilsett finhakket svisker, pepper, salt, kanelstang og pepperrot. La det koke på lav varme i ca 1,5 time. Følg med og rør om med jevne mellomrom. Det skal bli syltetøykonsistens og husk det stivner ytterligere etter avkjøling. Fyll den varme chutneyen på sterile glass, avkjøl og sett glassene kjølig. Nydelig til ost, kjøtt, fugl og vilt. Jeg har også laget chutney med traktkantarell på samme oppskrift...kjempegodt!kantarell chutney
Ingredients
Instructions
Oppskrifter
kantarell chutney
1
2
3
4
5
2 Comments
Sissel Gaska
September 27, 2023 at 9:25 amHar store mengder piggsopp – tror du en kan bruke de i denne oppskrifta
annepanne.no
September 28, 2023 at 5:28 pmHei Sissel, godt spørsmål! Det har jeg ikke prøvd før, men syns det var en spennende ide…hvis du har så mye kan du ikke teste feks halv oppskrift? En annen ting jeg kom til å tenke på er om piggsopp kan funke som syltet?, den er jo så fast i kjøttet. Du finner oppskrift hvis du søker på syltet kantarell. Spennende å høre hvordan det går.