Bacon og blåbær i pannekaker kjenner du helt sikkert til. Neste gang håper jeg du prøver sopp! Her har jeg laget pannekaker med smørstekt åkersjampinjong som har litt mandel- og anissmak, det passer perfekt. En super måte å bruke de ville spiselige sjampinjongene på siden de har en smak som passer mot det søte. Du kan lese litt om sjampinjonger og kongesjampinjong her. Husk at du må være 100% sikker før du plukker og tilbereder sopp. Du kan også kjøpe sopp hvis du ikke har sopp, eller bruke frossen eller tørket sopp. Neste gang vil jeg prøve traktkantareller, tror de vil passe godt også. Og bær; bringebær…
Er du glad i å lage mat ute på tur er pannekakerøre perfekt å fylle på f. eks tomme brusflasker. Tenker at disse pannekakene smaker ekstra godt ute, laget i en panne på bålet. Og er du heldig er det både sopp og bær i nærheten. Skal jeg jammen gjøre selv…
Har du hjemmelaget sirup stående i kjøleskapet? Husk å bruke de da, på pannekaker, ost ,is og annet. Jeg har løvetannsirup, bjørkesirup, granskuddsirup og tunbalderbråsirup på lur, og jeg vil si at alle de er godt egnet.
Bland mel og salt i en bolle og hell melk i melet, litt etter litt. Rør godt til du har en klumpefri røre. Tilsett smeltet smør mens du rører godt og deretter ett og ett egg. La røren stå og svelle i 30 minutter. Imens kutter du sopp i mindre biter og steker de gylne, smak til med salt og pepper. Jeg kom over noen fine åkersjampinjonger og brukte de men alle spiselige sjampinjonger passer. Dryss litt av soppen i panna og hell over røre og stek pannekakene på begge sider. Gjenta slik at alle pannekakene får litt sopp i seg. Server med sirup. Jeg brukte løvetannsirup, men bruk den sirupen du har. Husk at pannekaker er super turmat! Hell røra på flaske og stek i panne på bål.Pannekaker med sjampinjong
Ingredients
Instructions
No Comments