Jeg er ingen baker og derfor er det like gøy hver gang jeg får til en kake. Brune pinner er den beste julekaka spør du meg og her får du oppskriften. Disse pinnene har en ekstra ingrediens som tar pinnene til nye høyder: tyttebær! Brune pinner er deilig søte med sirup og kanelsmak med seig konsistens i tillegg til sprø nøtter. Med tørkede tyttebær får du i tillegg en litt syrlig og eksklusiv smak. Har du ikke tørkede tyttebær kan du tørke tyttebær som er å få kjøpt fryst i butikk. Kanskje det blir like godt med bær som ikke er tørket også? Det skal jeg teste neste gang…
Rør sukker og smør hvitt og tilsett sirup, eggeplomme og det tørre. Bland og kna deigen godt og del den opp i fire like store deler. Rull hver del til en pølse og klem/kjevle de flate på et stekebrett kledt med bakepapir. Pensle hver del med sammenpisket eggehvite og strø over tørkede tyttebær, sukker og hakkede nøtter. Sett brettet midt i ovnen og stek i ca 9-10 minutter på 175 grader. Skjær kakene i ca 2 cm brede skiver, på skrå, mens de fortsatt er varme. Avkjøl pinnene på rist. Oppbevares i tette bokser. Jeg har brukt glutenfritt mel og det ble kjempegodt, men du kan også bruke vanlig mel hvis du heller ønsker det. ps Oppskriften fungerer helt fint uten tyttebær også.Brune pinner med tyttebær
Ingredients
Instructions
No Comments