Kan man lage pesto av steinsopp? Det måtte jeg teste ut og det ble helt vilt godt! Kanskje ikke så rart med disse ingrediensene: nyplukket steinsopp, parmesan, nøtter, olivenolje, persille og hvitløk. Og det beste av alt, det er jo så enkelt! Jeg vet dessverre ikke hvor lenge den holder seg i kjøleskap men 3-4 dager kanskje? For meg var ikke en problemstilling da den ble borte samme dag, men jeg har en liten pesto-test i fryseren for å sjekke om det funker å fryse den ned. Steinsoppesto er nydelig på bruschetta eller sammen med pasta eller til det du liker å bruke pesto til. Jeg har beholdt pestoen lit grovmost. Ser at steinsoppesto selges på glass helt finmost men syns det er godt å ha litt biter og så ser den penere ut sånn. Regner med at det er ande sopper som kan passe som pesto også, det må selvfølgelig testes ut…
Finhakk steinsopp og stek den gyllen i litt smør/olje. Rist nøttene i tørr panne, jeg brukte pinjekjerner. Press hvitløk, riv parmesan og finhakk persille og grovhakk nøtter. Bland alle ingrediensene sammen og tilsett olje. Bruk en stavmikser og mos sammen til ønsket konsistens. Jeg liker at den er litt grov i konsistensen men ser at andre foretrekker den helt finmost. Smak til med salt og pepper og juster konsistens med olje. Rist loff og smør tykt på, mmmSteinsopp pesto
Ingredients
Instructions
No Comments