Oppskrifter

Vårfagerhatt på avocado

avocadosalat med vårfagerhatt

Vårfagerhatt er en vårsopp og med den er soppsesongen igang! Denne retten er frisk og sommerlig og litt lettere enn de mer tradisjonelle høstsopprettene er. Soppsalaten passer som en enkel lunch med feks brød eller ris til eller som tilbehør til grill eller koldtbord.

Vårfagerhatt på avokado

Ingredients

  • 150 g renset sopp
  • 3-4 ss smør og/eller olje
  • Halv rød løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ chili, finhakket
  • Stor neve persille
  • 1 ss soyasaus
  • Salt
  • Pepper
  • -
  • 2 avocado
  • -
  • Avocadodressing:
  • 1-2 ss limesaft
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts riseddik
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ts brunt sukker
  • -
  • 1 neve koriander
  • Sesamfrø

Instructions

1

Finhakk rødløk og stek til den blir blank. Rens soppen og stek godt i smør og olje til den er blitt gyllen og sprø. Tilsett finhakket hvitløk, chili og persille mot slutten av steketiden til soppen og la det steke med. Bland inn den stekte løken og smak til med salt, pepper og litt soyasaus.

2

Rens og del opp hver avocado i for eksempel 4 deler eller i skiver om du vil. Legg de utover et serveringsfat. Bland sammen avocadodressingen og hell den over. Dryss over soppblandingen og server med et dryss av ristede sesamfrø og frisk koriander.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply