Oppskrifter

Salat med magnolia, myske, løvetann og lønneblomster

Magnoliablomstene er så vakre at det nesten er synd å spise de! Men hvis du plukker ett til to kronblad per blomst så syns det nesten ikke at du har plukket. Jeg ønsker meg veldig et magnoliatre, eller helst mange trær for å få med alle fargevariantene. Min nabo Marianne har ett stort et med hvite blomster, nabolagets flotteste! Ingen forbipasserende klarer å gå forbi uten å stoppe…gatas turistattraksjon i månedsskiftet april-mai. Takk for at jeg fikk komme på magnoliaslang Marianne! Smaken er ganske kraftig og floral over i parfymert/søtlig med litt skarp ettersmak. Et snev av ingefær kanskje? Sammen med annet grønt og vinaigrette smakte det friskt og godt.
Les mer om magnolia her http://www.viltgodt.no/magnolia/

Salat med magnolia, myske, løvetann og lønneblomster

Ingredients

  • 6 dl magnolia blomsterblader
  • 3 dl myskeblader
  • 3 dl løvetannblader
  • 3 dl lønneblomster
  • dressing:
  • 1 dl olje
  • 2 ss eplesidereddik
  • 0,5 -1 ss sukker
  • salt
  • pepper

Instructions

1

Plukk kronblader fra magnoliablomstene på treet og bland med de øvrige ingrediensene. Rør sammen olje, eddik og sukker til sukkeret er oppløst og smak til med salt og pepper. Hvis du ikke har myskeblader og /eller lønneblomster kan du bruke det du har av annet grønt eller blande magnoliablomstene i din favorittsalat.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply