En mettende og deilig lunch eller middagssalat med spennende smaker. Bakte beter og rotgrønnsaker med honningristede valnøtter, spekemat, geitost, bringebærvinaigrette og masse saftig løvetann! Utenom sesong ville jeg ha blandet i spinat og ruccola men ingen grunn til ikke å bruke løvetannblader når det bugner ute! Løvetann og løvetannblader er blitt en favoritt hos meg og jeg bruker den på alt hvor det passer med spinat, salat eller ruccola på.
Vil du ha en salat uten kjøtt så er det ikke noe problem, smaken er rik mettende og god uten. Du kan f.eks servere spekematen ved siden av. Her har jeg brukt en hvit geitost fra Myrdal, men chevre og fetaost fungerer også godt. Bringebær-vinaigrette passer godt til spekemat og bakte beter og rotgrønnsaker. Her kan du fint bruke frosne ville bringebær (eller tamme) eller friske bær fra butikken.
Jeg utfordrer deg til å bruke løvetannblader i salat og mat fremover og der hvor du ellers ville brukt ruccola. Syns du det er litt ekkelt å plukke løvetann ute med tanke på støv og forurensning så går det fint an å skylle bladene godt.
Vask og kutt beter og røtter i staver og båter. Jeg pleier å beholde skallet på hvis det ser bra ut og skrell bort eventuelle flekker og stygge partier. Skrell og kutt hvitløksfedd grovt og bland med grønnsakene. Legg grønnsaker utover et stekebrett og ringle olje og eddik over. Bland godt, og gi det et drag med salt, pepper og litt timian, fersk og tørr samt litt salvie og rosmarin. Bakes i ovn på 200 grader i rundt 45 minutter. Vend på bitene et par ganger under steketiden. Rist valnøtter i litt olje og salt, tilsett honning, rør godt og avkjøl. Knus bringebær med en gaffel og tilsett olje, eddik og sukker. Rør godt og smak til med salt og pepper. Bland løvetannblader, osteterninger, grønnsaker, spekemat og ristede nøtter. Server med bringebærvinaigrette og et dryss med frisk timian.Løvetannsalat
Ingredients
Instructions
No Comments