De fleste kjenner denne, på godt og vondt. Løvetann er et hardnakket ugress og det er jammen ikke lett å holde det fritt i bed og i plen. Et lite plaster på såret er at planten smaker godt og er anvendelig og ikke minst tilgjengelig i mengder. Jeg syns de unge bladene smaker veldig godt i salat og brukt som ruccola, mens knoppene smaker veldig godt stekt. Plukk de yngste knoppene, de som nesten er sprunget ut springer helt ut i stekepanna. Smaken er litt søtlig og friskt med en svak bitterhet. Kjempegodt som dryss over supper, stekt egg og på hvit fisk. Tenk samme bruksområder som bacon…
Del gulerøttene i tykke skiver, rens hvitløk og løk og del i grove biter. Denne gulrotsuppa er laget på en annen måte enn jeg vanligvis gjør og tar litt lenger tid, men det blir ekstra godt. Tvisten er å bake gulrøttene først med masse deilig løk og hvitløk. Fordel grønnsakene utover et stekebrett og tilfør smør/fett. Jeg har brukt fett fra oksehalekraft-koking for å gi suppa en ekstra smaksdimensjon. Det er nok ikke så vanlig å ha for hånden så du kan bruke smør eller olje. Men spar på fettet ved neste kraftkoking, det som legger seg som et lag øverst når kraften har stått i kjøleskap, masse god smak i det fettet. Grønnsakene bakes i ovn ved 210 grader i ca 1 time. Hell alt i en stor kasserolle, tilsett kyllingkraften og mos med stavmikser til en glatt suppe. Kok opp og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Grovhakk og rist valnøtter i tørr panne, stek løvetannknoppene i fett til de blir litt sprø. La de renne av på kjøkkenpapir. Server suppa med en raus topping av løvetannknopper med nøttedryss, rømmeklatt og vårpengeurtdryss hvis du har.Gulrotsuppe med stekte løvetannknopper
Ingredients
Instructions
No Comments