Mine aller første donuts. Overraskende raskt og enkelt. Og gode ble de også, fem av fem familiemedlemmer ga tommel opp. Trenger ikke no fancy utstyr heller, det er bare å komme i gang… Akkurat nå er det sesong for gullstjerne og hvorfor ikke bruke den som kakepynt?
Smelt smør og bland med melken og rør ut gjæret når blandingen er 37 grader. Bland inn eggeplommene og alt det tørre. Deigen mikses og knas til den er smidig og glatt og ikke for fast. Hev deigen under plastfilm i ca. en time. Kjevle deigen til 0,5 cm tykk og trykk ut sirkler med f.eks. et glass på rundt 10 cm. Finn et smalere glass på ca. 4 cm til å trykke ut hullet. Etterhev de utstansede ringene i 1 time under plastfilm. Frityrstekes i olje på ca. 180 grader på begge sider til de blir gylne og lys brune. Jeg stekte en og en. Pass på, de brunes fort. Avkjøles på rist, dryss på sukker og gni sukkeret forsiktig inn. Pakkes i plast for å beholde mykheten. Bland glasuren og dypp hver donut i glasuren og dryss over gullstjerneblomster eller annen pynt. Tips: disse er gode å fryse, frys de uten glasur og pynt.Donuts med gullstjernedryss
Ingredients
Instructions
No Comments